5 препоръки за контролиране на чувството за тревожност

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
No votes yet.
Please wait...

Може би сте чували различни неща за тревожността. Преди всичко тя трябва да се разглежда като естествен контролен механизъм, който ни предпазва от някакъв вид опасност.  Напълно нормално е тялото ни да се тревожи, когато е нащрек или държи под око някои бдителни неща. Но понякога тревожността може да излезе извън разумните граници и да изгуби своето предназначение. В тази статия ще ви покажем 5 съвета, с чиято помощ да се справите с прекалената тревожност. 

Изразявайте чувствата си 

Един от проблемите, с който е свързана тревожността, е невъзможността да изразяваме емоциите и чувствата си. Това нещо идва от отношение на репресии. Поради тази причина е добре да можете да изразявате чувствата си винаги, когато ви се отдава възможност. Най-добрият начин за това е да започнете да изразявате чувствата си с вашето семейство и близки. Това ще ви помогне наистина много. 

Пишете 

Да споделяте чувствата си и по този начин те да бъдат чути и разбрани по разговорен начин не е единствената възможност за изразяване.  Друга отлична техника е писането. Това упражнение е много добро за хора, които се притесняват да говорят пред публика. Вземете бележник и молив. Само от тези два елемента можете да получите вдъхновение за различни области от живота си или пък за хора.  Ако това ви се струва забавно и интересно, то можете да започнете да си водите дневник и по този начин да виждате напредъка си ден след ден.

Време за опознаване 

Отделете време да се опознаете. Има различни дейности, с които можете да намалите нивата на тревожност. Разбира се качеството е много по-важно от количеството. Можете да четете или да практикувате различен спорт. Правете това, което ви доставя удоволствие, а именно да се опознаете и да има някаква полза от правенето на тези неща. 

Смях 

Смейте се! Търсенето на щастие в малките неща може да бъде отлично средство за справяне с тревожността. Хуморът обаче е над щастието. Истинската усмивка е спонтанна и искрена и това е най-важното. 

Правете физически упражнения 

Освен, че са полезни за фигурата ни, те също така са полезни и за нашите хормони. Шоколадът не е единствения източник на ендорфини.  Упражненията отделят същото количество ендорфини, както и шоколадът. Ендорфините отговарят за благосъстоянието и щастието ни.  Това е чудесен и естествен метод, който до повлиява на чувството на тревожност. 

Както виждате, да се справите с тревожността не е мисията невъзможна. Всеки един ден ние правим избори и един от тези избори е свързан именно  с това чувство. Изберете днес да не се тревожите и правете нещата, които ви правят щастливи. Ще видите огромна разлика в себе си след време! 

 

Прочетете Още
No votes yet.
Please wait...
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР