7 съвета как да се грижим за косата си през зимата

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Макар че, зимата вече си отива, все пак времето е доста променливо. Всичко това се отразява на нашата коса и тя страда от нея. През зимния сезон тя се нуждае от по-концентрирана грижа, за да може да бъде свежа, мека и красива.

В тази статия ще ви представим 7 съвета за грижа за косата. 

1. Да се носи шапка е просто закон, особено в студеното време. За съжаление обаче, след като махнем шапката, тя не винаги е във вида, в който сме я оставили. Можете да използвате шал, с който да загърнете косата и така да я предпазите от наелектризиране. 

2. Използването на балсам е другото нещо, което трябва да ни стане навик през зимата. В седмичната си грижа за косата включвайте балсама поне по 3 – 4 пъти. Отмивайте с хладка вода, за да можете да засилите ефекта. 

3. За изтощена коса е добре да се използват различни видове серуми или олио за коса. Така ще добавите още повече влажност към косата си, ще я предпазите от вредните атмосферни влияния. 

4. Зимата често води до раздразнение на скалпа и пърхот. Използвайте лимонов сок и зехтин, като втривате в корените. Така ще запазите блясъка на косата си, но и ще се застраховате срещу появата на пърхот. 

5. Не трябва да забравяте, че косата е по-суха през зимата и това води до нейното накъсване. Добре е да не я решите често.

6. Използвайте по-малко различните електроуреди като преси и маши. Ако ви се налага, то тогава използвайте специален спрей за термо защита, така че да щадите косъма и да го предпазите от накъсване. 

7. Все пак техниката може да ни бъде приятел. Овлажнителят за въздух ще запази относителната влажност в дома ви и по този начин косата ви няма да изсъхва прекомерно. 

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  5 лесни упражнения за стимулиране на ума

ОСТАВИ КОМЕНТАР