Запознайте се с най-младата кралица в света

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Малкото кралство Бутан се прочу като страната на щастието. Това е така, защото жителите му се стараят винаги да бъдат щастливи и това им е основната цел през живота. Щастието е толкова важно, че то присъства дори в конституцията – член 9.

Затова напредъка на страната не се изчислява в брутен вътрешен продукт, а чрез индекс на щастието. Щастието зависи от социалното положение, духовното състояние, физически и икономически просперитет на гражданите.  За да се осигури благоденствието и щастието на жителите има специално създадено и Министерство на щастието, единствено по рода си в света.

Кралството е известно не само със щастието си, но и с младата си кралица – Джетсун Пема. Тя е на 27 в момента, а когато се възкача на престола е на 21.

Преди да стане кралица Джетсун е учила в Англия международни отношения. След като завършва се прибира в родната си страна и се омъжва за краля Дракон – така наричат владетеля в Бутан. Сватбата е проведена според традициите през октомври 2011.

Бракът между тях наистина е по любов, а не само държавно уреждане.

“Не прибързах с женитбата. Но истината е, че няма значение кога ще се ожениш, стига да е за подходящия човек. А аз съм сигурен, че го намерих”, пък признава самият крал в интервю неотдавна.

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  4 интересни факта и легенди за дъгата

ОСТАВИ КОМЕНТАР