добри родители

3 полезни съвета за родители – Част 1

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Дали децата наистина носят радост или родителството ви осъжда на нещастие и стрес?

В някои култури се смята, че животът започва, след като имате деца, а в други, че той свършва, защото цялото време и всички пари отиват за тях.

Според скорошно проучване, и двете вярвания са верни и неверни към този момент.

Всичко зависи от начина, по който подходим към родителството и от начина, по който гледаме над него, което засяга и щастието на децата.

В първата част ще ви запознаем с 3 полезни съвета за изграждането на характера на децата ви.

1. Играйте с децата си.

Намерете време за игра с децата си, колкото е възможно по-често и прекарвайте поне 15 минути без прекъсване с тях.

Играта е езикът, който детето разбира най-добре, нека избере играта, просто играйте заедно и се забавлявайте. Това не само ще им покаже любов, но и ще повиши самочувствието им. Гушкайте се с децата си и им четете книжки, играйте навън или вкъщи във всеки един удобен момент.

2. Нека децата ви правят някои неща самостоятелно.

Доброто възпитаване на децата също изисква да дадете на детето си пространство, за да се чувства независимо.

Колкото и да е трудно, това е най-добрият начин да ги научите, че не е проблем да се правят грешки.

Нека децата ви се научат, че понякога нещата трябва да се направят по няколко пъти, преди да се направят правилно. Това ще изгради техния приключенски дух и ще стимулира любопитството им, както и любознателността.

Понякога всичко, което трябва да направите, е да се отдръпнете и да им дадете възможност да правят нещата, на които са способни съвсем сами.

Ако се чувстват разочаровани, бъдете до тях и им помогнете в решението на техните проблеми. Това ще ги научи да разчитат на себе си, но че винаги могат да се обърнат към вас, ако проблемът е по-сериозен.

3. Позволете на децата си „успехи“ и „неуспехи“

Уменията никога не се усъвършенстват при първия опит, така че за да помогнете на децата си да постигнат успех, трябва да им дадете възможност да рискуват.

Развеселете ги и им позволете да изпитат тръпката от борбата и накрая да усетят насладата на успеха. Това ще изгради тяхната устойчивост и оптимизъм, две основни черти за щастлив живот.

Родителите винаги искат да предпазят децата си от всичко, но това не е здравословно. Дайте шанс на децата си да развият умението за взимане на решения и способността им да правят своите избори под вашето ръководство.

Вижте Още: 3 полезни съвета за родители – Част 2

 

Вижте Също:  Алекс Сърчаджиева: Взех честността от майка си

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР