съседи

4 изпитани метода за сприятеляване с новите съседи

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Преместването от едно жилище в друго, винаги е било нелека задача носеща със себе си куп предизвикателства. Наред с всички организационни неща като опаковане и пренасяне на багаж и рязка смяна на обстановка, новите съседи, с които ще ни се наложи да се виждаме всеки ден също не са за подценяване. Ако държите да направите добро впечатление и да се сприятелите с тях, ви предлагаме 4 изпитани метода с които да го постигнете.

1. Винаги бъдете любезни и възпитани

Дори да не искате на всяка цена да сте първи приятели с тях, препоръчително е да ги поздравявате и да се отнасяте вежливо. Дори да са от мърморещите и вечно в лошо настроение, не позволявайте тяхното негативно отношение да завладее и вас. Усмихвайте се колкото се може по-често и със сигурност и те рано или късно ще ви отвърнат със същото.

2. Предложете или поискайте помощ

Вижте Също:  6 съвета за красота през зимните месеци

На всеки понякога му се налага да поиска помощ от съсед независимо дали става дума за качване на гардероб, отваряне на входна врата или нещо по-сериозно. В същото време няма нищо лошо в това и вие да предложите да помогнете по някакъв начин, ако бъдете помолени за това. Постоянният отказ или горделивото отношение спрямо вашите съседи може да ви изиграе лоша шега, за това по-добре да го избягвате.

3. Представете се на всеки по отделно

Може да звучи малко прекалено, но това е един доста ефективен начин да бъдете видени в добра светлина още от самото начало. Демонстрирайки внимание и съпричастност, вие ще спечелите доверието и симпатиите на тези хора. Когато се засечете с някой съсед в коридора вместо да го подминавате тъй като е още непознат за вас, представете се любезно и го попитайте за името му. Кажете му, че сте се преместили скоро и ще се радвате да общувате. Ако пък имате време и желание, изпечете или купете курабийки или друг тип сладкиши и минавайки от врата на врата почерпете всички. Друг вариант е да залепите на входа някакво позитивно и интересно послание, което да им привлече вниманието. Те веднага ще се сетят, че вие стоите зад него и следващия път е възможно първи да завържат разговор с вас.

4. Поканете ги на гости

Вижте Също:  Най-добрата ви приятелка има бебе...

В случай,че жилището ви е по-просторно и имате възможност, сложете покана за празненство у вас по всички пощенски кутии и обяснете в нея,че имате огромно желание да се запознаете с всички съседи. За да не е прекалено ангажиращо, направете събирането следобед някой уикенд и ги нагостете със сладкиши, чай и кафе. По този начин ще създадете приятелска атмосфера, която те определено ще оценят.

 

Автор: Линда Николова

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР