съседи

4 изпитани метода за сприятеляване с новите съседи

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Преместването от едно жилище в друго, винаги е било нелека задача носеща със себе си куп предизвикателства. Наред с всички организационни неща като опаковане и пренасяне на багаж и рязка смяна на обстановка, новите съседи, с които ще ни се наложи да се виждаме всеки ден също не са за подценяване. Ако държите да направите добро впечатление и да се сприятелите с тях, ви предлагаме 4 изпитани метода с които да го постигнете.

1. Винаги бъдете любезни и възпитани

Дори да не искате на всяка цена да сте първи приятели с тях, препоръчително е да ги поздравявате и да се отнасяте вежливо. Дори да са от мърморещите и вечно в лошо настроение, не позволявайте тяхното негативно отношение да завладее и вас. Усмихвайте се колкото се може по-често и със сигурност и те рано или късно ще ви отвърнат със същото.

2. Предложете или поискайте помощ

Вижте Също:  Под карантина? - Забавни занимания за всеки

На всеки понякога му се налага да поиска помощ от съсед независимо дали става дума за качване на гардероб, отваряне на входна врата или нещо по-сериозно. В същото време няма нищо лошо в това и вие да предложите да помогнете по някакъв начин, ако бъдете помолени за това. Постоянният отказ или горделивото отношение спрямо вашите съседи може да ви изиграе лоша шега, за това по-добре да го избягвате.

3. Представете се на всеки по отделно

Може да звучи малко прекалено, но това е един доста ефективен начин да бъдете видени в добра светлина още от самото начало. Демонстрирайки внимание и съпричастност, вие ще спечелите доверието и симпатиите на тези хора. Когато се засечете с някой съсед в коридора вместо да го подминавате тъй като е още непознат за вас, представете се любезно и го попитайте за името му. Кажете му, че сте се преместили скоро и ще се радвате да общувате. Ако пък имате време и желание, изпечете или купете курабийки или друг тип сладкиши и минавайки от врата на врата почерпете всички. Друг вариант е да залепите на входа някакво позитивно и интересно послание, което да им привлече вниманието. Те веднага ще се сетят, че вие стоите зад него и следващия път е възможно първи да завържат разговор с вас.

4. Поканете ги на гости

Вижте Също:  12 френски тайни за добрия начин на живот и красивата външност

В случай,че жилището ви е по-просторно и имате възможност, сложете покана за празненство у вас по всички пощенски кутии и обяснете в нея,че имате огромно желание да се запознаете с всички съседи. За да не е прекалено ангажиращо, направете събирането следобед някой уикенд и ги нагостете със сладкиши, чай и кафе. По този начин ще създадете приятелска атмосфера, която те определено ще оценят.

 

Автор: Линда Николова

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР