кухнeнски интериор

Как го правят Чехите? Кухненско и домакинско обзавеждане с електроуреди

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Винаги идва онзи момент в който трябва да подмениш … миксера, пасатора или пък да си купиш отдавна желаният кухненски робот с безброй джунджурии които се ползват бог знае за какво, но факт е, че този момент настъпва!

И какво правим когато това време дойде?

Допитваме се до чичко Google, до някой познат или пък до БГ МАМА (защо не). Но какво става ако не получите задоволителен резултат от търсенето, ако все пак искате нещо… малко по-различно?

Ето за това ще става на въпрос в днешната статия “Как го правят Чехите?”, е не онова, а как и с какво си обзавеждат кухните.

Но преди това ще разгледаме традиционната Чешка кухня и говоря не за мебели, а за гозбите които традиционно присъстват на трапезата на тези наши Европейски съседи.

Супата е едно от задължителните неща, последвана от основно ястие което традиционно поне веднъж седмично е от месо в зеленчуков или собствен сос, за десерт пък много често се сервира Компот.

Както може би ви стана ясно Чешката кухня се доближава много до традиционната Българска кухня и точно затова много добро решение би било за нас да използваме техните модели на обзавеждане, както и уредите които използват защото те са съобразени с особеностите на регионалните нужди.

Но освен приликите има и разлики една от които е стандарта на живот, който за добро или лошо при тях е по-висок, което пък е добре особено когато става на въпрос за електроуреди, тъй като качеството много пъти е съобразено с стандарта на живот в дадената страна за която е предвидено производството.

Една такава марка електоуреди  която вече е традиционно позната в Чехия и редица други страни в Европа е ECG, като между другото от скоро се предлага и в България в електронният магазин ECG-shop.bg на Българският филиал на компанията, но това не е от особено значение и повече за компанията можете да научите тук ако имате интерес.

Сега да се върнем на основната тема “Как го правят Чехите?”

кухненски чинии

Какво е това? Закуска? Обяд? Брънч?

А ето и как изглежда една средностатистическа кухня в гореспоменатата страна.

кухня

Странно това не е ли у нас?

А… дори и печката, и микровълновата са на марката спомената по-горе да не и правим излишно реклама.

Следователно когато си търсим електроуреди можем да погледнем и не толкова на запад колкото големите вериги се опитват да ни насочат с цел голяма печалба, а да погледнем доста по близко до Балканският полуостров, до хора с нашите потребности и възможности и как те живеят.

Може би тогава ще се чувстваме като у дома си.

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  Пролетта – време за ново начало

ОСТАВИ КОМЕНТАР