6 съвета за разчистване на гардероба в края на зимата

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Има нещо наистина освобождаващо в това да подарявате ненужни вещи. По този начин хем се освобождавате вие от ненужното, хем това може да зарадва някой друг, който се нуждае точно от това. С тези няколко съвета ще разберете кое ви трябва и кое не и как да се отървете от него. 

Сменяване на сезонните дрехи 

Обърнете всички закачалки на обратно в гардероба си. Когато взимате дреха, завъртете кукичката на закачалката. В края на сезона можете да видите кои ваши богатства са останали необлечени. След като не сте ги облекли цял сезон, едва ли ще ви потрябват отново. 

Купи нещо – подари нещо 

Когато си купувате нещо ново, то можете да подарите нещо старо, но пък да е ценно за хората около вас. Така хем вие ще сте свободни от застоялата енергия, хем някой друг около вас ще бъде щастлив. 

Почистване 

Всеки път, когато почиствате дома си, изхвърляйте минимум по пет ненужни вещи. Всички ние имаме празни кутии от обувки, стари брошури или нещо друго. Ако едно нещо не е използвано повече от 2 седмици, то тогава го изхвърлете.

Отваряне на пощата близо до кошче 

Така ще изхвърлите ненужните пликове, флаери или нещо друго. 

Не пазете пликове или торби 

Веднага, когато се приберете вкъщи, то махнете старото пликче и го използвайте за събиране на боклука. Можете да използвате и торба за многократна употреба. Така ще запазите природата, само една ни е. 

Приберете вещите си в кутии или органайзери 

Приберете всичко в кутии или органайзери. Така ще можете да видите кое не ви трябва и кое да запазите. Обърнете внимание на сроковете за годност на продуктите за красота. Красиво е, когато всичко е подредено на едно място. 

 

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  5 ЛЕСНИ ТРИКА ЗА ОСВЕЖАВАНЕ НА ЛЮБИМИЯ ПУЛОВЕР (ВИДЕО)

ОСТАВИ КОМЕНТАР