устна хигиена

4 съвета за перфектна устна хигиена

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Лошата устна хигиена несъмнено би могла да даде резултат в множество проблеми, сред които кариеси, зъбна плака, зъбен камък, възпалени венци и дори храносмилателни увреждания. А знаете ли, че грешките, допускани по време на редовно почистване, често пъти причиняват точно толкова проблеми, колкото и пълната липса на всякаква дентална грижа? На пръв поглед звучи притеснително, но в действителност е лесно да бъде предотвратено. Нашите 4 съвета събират в себе си най-същественото за постигане на перфектна дентална хигиена и ще ви помогнат да преобразите напълно вида на вашата усмивка.

1. Използвайте специална четка за зъби

Употребата на нискокачествени четки за зъби с прекалено твърд косъм е сигурна предпоставка за нараняването на вашите венци и дори увреждането на емайла. Мнозинството от зъболекари високо препоръчват популярните електрически четки, но в случай, че те не понасят на зъбите ви, е добре да заложите на класически модел четка с гъвкава глава и мек косъм, особено подходяща за чувствителни зъби, която успешно да достига до всички тесни междузъбни участъци и да елиминира образувалата се плака.

2. Не пренебрегвайте пастата за зъби

Точно както видът на използваната от вас четка за зъби може да промени осезаемо ефекта от всекидневната ви дентална рутина, така и подходящата паста за зъби също е способна да се превърне в най-добър приятел на вашите зъби. Идеалното и комплексно решение е да използвате избелващи пасти Crest, които благодарение на фините частици, съдържащи се във формулата им, едновременно поддържат дъха ви винаги свеж, повишават белотата на зъбите, и осъществяват ефективна грижа и защита за емайла. За максимален резултат, завършете с вода за уста Crest, която е с комплексна грижа за устната кухина.

3. Не забравяйте конеца

Когато почиствате зъбите си с конец веднъж дневно, той подпомага отстраняването на всички парченца храна, които е невъзможно да бъдат достигнати само с помощта на четка и вода.

4. Включете допълнителни козметични дентални продукти

Независимо от здравината на зъбите, ако те са жълти или с различни петна, това неминуемо ще загрози цялостния вид на усмивката ви. Безценен помощник в този случай са средствата за домашно избелване, като избелващите ленти Crest например. Благодарение на ефективната и същевременно неагресивна формула на лентите за избелване на зъби, те за нула време отстраняват всяко оцветяване и преобразяват усмивката в ослепително бяла.

Избелващите системи за зъби са добра алтернатива на професионалните процедури, осигуряваща контролирано, висококачествено, финансово достъпно и безопасно изсветляване на зъбите.

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  Подарък за кръщене на момче – размисли

ОСТАВИ КОМЕНТАР