часовник

Какво трябва да имаме предвид, когато търсим часовник?

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Когато дойде момент да избирате часовник, вероятно знаете, че на пазара се предлагат множество различни модели на марките Casio, Invicta, Seiko, Citizen и много други подобни. Всички те изглеждат превъзходно и имат свои собствени достойнства, така че как точно да изберете именно часовника, който ще е най-добрият избор за вас? За да вземете това решение, трябва да познавате главните характеристики на часовниците и да знаете какви са разликите в основните компоненти.

Именно за тази цел написахме тази статия – да ви запознаем с тези фактори, които определят кой часовник ще ви подхожда най-много.

Има една основна разлика, щом става дума за часовници, а тя е, че съществуват както дигитални, така и аналогови модели. Същевременно обаче има и такива, които са смесица между двата вида. Затова първото нещо, което трябва да решите, е какъв точно вид часовник искате.

Освен това е важно да се вземе предвид финансовия въпрос, а по-точно, да определите какъв е бюджетът, който можете да отделите за закупуване на часовник и да се придържате към него.

Друг компонент на часовниците е техният механизъм. Той може да бъде механичен, който е по-точен и също се подразделя на два вида – самонавиващ се или ръчно навиващ се механизъм. Другият тип е кварцовият, който е по-разпространен и, като цяло, по-евтин; захранва се чрез батерии.

Определете и каква каишка ви трябва – дали такава от метал, дали такава от кожа, или изработена от полимерни материали (пластмаса, например).

За стъклата на часовниците също се използват различни материали, като най-силно разпространени са плексиглас (евтин и неиздръжлив на надраскване), сапфир-кристал (неустойчив на удар, но устойчив на надраскване) и минерално стъкло (устойчиво на удар и надраскване).

Не забравяйте да вземете предвид водоустойчивостта. Тя се определя по следната схема – 30м, 50м, 100м и 200м, съответно от най-ниска към най-висока водоустойчивост. 30м и 50м часовниците биха издържали само краткотрайно намокряне. Ако изберете модел 100м, можете да се къпете с него, да плувате и да се гмуркате на плитки дълбочини. А 200м часовник би ви дал възможността да се гмуркате надълбоко.

Помислете внимателно какъв е вашият стил на обличане и в какви ситуации ще носите часовника си. Ако сте от спортния тип хора и предимно тренирате, тогава за вас би бил идеален часовник със силиконова каишка и различни видове функции като пулс, брой изгорени калории, брой направени крачки и т.н. Ако обаче носите предимно бизнес облекло и часовникът ви трябва да е подходящ за работа, тогава заложете на елегантния дизайн с кожена или метална каишка, като най-добре е часовникът да е аналогов. От друга страна, ако обичате да следвате модните тенденции и сте любители на най-съвременните дрехи и аксесоари, тогава часовниците, които са с високотехнологични циферблати и разнообразни функции, определено биха ви допаднали.

Съобразете се с тези фактори, когато избирате часовник, и със сигурност ще направите точния избор. Надяваме се, че успешно успяхме да представим основните компоненти и техните подвидове, така че да сте се запознали цялостно с моментите, с които трябва да се съобразите. В случай, че искате евтин, но марков часовник, нашата препоръка е да прегледате продуктите на онлайн магазин за маркови часовници Timedix, понеже те са висококачествени, но на ниски цени.

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  Подарък за кръщене на момче – размисли

ОСТАВИ КОМЕНТАР