интериор

Свежи идеи как да декорирате дома си това лято

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Всеки нов сезон е една прекрасна причина да добавите нови дрешки към тези, които вече имате в гардероба си, като по този начин можете да го освежите и да го направите в унисон с тенденциите през сезона. Това обаче не е единственото нещо, което можете да промените.

По същия начин можете да направите дома си по-свеж и в унисон с летния сезон. Хората обичат да украсяват домовете си за Коледа и Великден, защото тогава нямаме украса и за останалите събития през годината, като пролетта, лятото и есента?

По този начин домът ни ще бъде в унисон със събитията и сезоните около нас, ще ни помогнем да усетим духа на празника или сезона и да сме подготвени за него. И тъй като вече е лято сме ви подготвили няколко свежи идеи, които могат да ви вдъхновят да декорирате дома си за сезона. Ето ги и тях:

декорация

декорация

1. Картини със свежи цветове

Първата от идеите, които сме подбрали за вас, е доста лесна за изпълнение ако имате място в дома си, където да закачвате картини. Може да обособите някоя от стените като такава, на която да закачвате картини, или просто да сложите картини в различните части на дома си.

И тъй като сме на лятна тема, картините трябва да бъдат летни. Можете да избирате между морска тематика, където картините изобразяват плажове или море. Или пък можете да се спрете на абстрактни картини в шарени и свежи цветове, като оранжево и жълто, цветове които често са символ на лятото и слънчевата светлина.

декоративна възглавница

декоративна възглавница

2. Добавете декоративни възглавнички

Следващата лесна стъпка към преобразуването на дома ви в лятно изкушение е просто да добавите декоративни възглавнички с лятна тема.

Можете да се придържате към такива с лятна тематика, като свежи морски изображение, или абстрактни рисунки в свежи цветове, или пък можете да добавите декоративни възглавнички с цитат свързан с лятото или морето.

Можете или да комбинирате различните видове възглавнички или да се придържате към един стил, които да отговаря на характера, предпочитанията и домът Ви.

3. Изкарайте част от мебелите си на двора

Следващата идея е подходяща за тези от вас, които обичат да прекарват време навън. Можете да изнесете част от мебелите си в градината, или ако нямате такава, на балкона. По този начин ще можете да прекарвате времето си вкъщи на свеж въздух.

Една от идеите, които можете да приложите на практика, е да поставите малка масичка за кафе на балкона с два стола, където да пиете кафето си сутрин. Можете да поставите и люлеещ се стол или дори градинска люлка ако имате достатъчно място да отделите.

Що се отнася до останалата част от декорирането на балкона или градината, най-лесният начин да го направите е да сложите ваза със свежи цветя на масичката или да добавите декоративни възглавнички към столовете и люлките.

Или пък можете да добавите още малко от морската тематика като поставите морски сувенири или декоративен буркан, украсен с мидички и пясък.

4. Вземете си нов тематичен спален комплект

Един нов спален комплект никога не би бил излишен, особено когато става въпрос за освежаване обзавеждането на един дом. Тъй като е лято можете да добавите някой свеж летен спален комплект специално за сезона. Може да изберете такъв в син цвят или дори с изображение на морското дъно, на кораб, или на плаж. По този начин ще внесете малко лятно настроените в сънищата си.

Ако нямате нужда от нов спален комплект, можете да смените просто шалтето на спалнята си и да добавите декоративни възглавнички. По същия начин можете да изберете и цвят за шалтето си, като се придържате към цветове, изображения, или цитати, свързани с летния сезон.

5. Свежи или сухи цветя

Тази идея е подходяща за всички хора, които обичат цветя. Често се твърди, че в един дом никога не бива да липсват цветя, защото цветята имат успокояващо действие и пречистват въздуха. Освен това те внасят и живот в едно място.

Сезонът, който често се свързва с цветята и природата е пролетта, но и през лятото не липсват растения и зеленина. Затова вие можете да освежите дома си през лятото като сложите вази с цветя или растения в саксия на различни места във вашия дом. Зелените растения ще освежат вашия дом значително.

Не е задъжително да добавяте само свежи цветя в дома си. Можете вместо това да изберете букет от сухи цветя, който да поставите на някоя масичка за кафе. Сухите цветя може и да не са свежи, но те също правят дома да изглежда по-уютен и приятен. В тях се крие и малко романтика и дори винтидж стил.

А ако искате някоя идея за интересна саксия с цветя, може да пробвате тази. Вземете един голям стар гумен ботуш и го напълнете с пръст. Присъдете някое цвете с дълги листа и клонки в „саксията“ и я поставете пред входната врата или на терасата. Тя ще вкара не само свежест, но и забавление в дома Ви.

Източник: www.smartliving.bg

 

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  Какво се очаква от гледачите на възрастни хора в чужбина?

ОСТАВИ КОМЕНТАР