10 етерични масла, полезни за женското здраве

10 етерични масла, полезни за женското здраве

Етеричните масла са се открили като основно средство за поддържане на женското здраве. Независимо дали ги използваме или не, дали знаем за тяхното действие или не, те съществуват и това е факт. 

Когато се радваме на цветята или пък на сянката на дърво, или пък пием прясно изстискан сок, то ние се радваме на етеричните масла.  Те могат да се открият в корени, дървета, цветя, плодове, семена. Ще ви представим 10 етерични масла, които влияят на женското здраве.

Етерично масло от джинджифил 

Маслото от джинджифил помага за храносмиланото и гаденето. Носи облекчение от дискомфорта и от морската болест. Капнете малко джинджифилово масло на крака си. По този начин гаденето и неприятното усещане ще отшумят. Друг вариант е да разтворите една капка в чаша вода и така да го приемете. 

Етерично масло от портокал

Действа ободряващо. Можете да прибавите една-две капки към душ гела си и да се насладите на освежаването от взимането на душ. 

Етерично масло от лавандула 

Етеричното масло е чудесно, ако имате проблеми със съня или стреса. Едно вдишване може да направи чудеса. Добавете няколко капки към ваната си и се пренесете в облаците! 

Етерично масло от лимон 

Маслото от лимон може да ви помогне в домакинството. Също така добавете го и към чаша вода сутрин. Това ще запази тонуса ви и ще сте свежи през целия ден. 

Етерично масло от славия 

Това е един чудесен антидепресант. Полезно е по време на менструация и за подобряване на настроението. Направете масаж в коремната област и ще имате облекчение. 

Етерично масло от риган

Помага на дихателните пътища и за пречистване на въздуха у дома. Можете да добавите една капка в чаша топла вода и една лъжица мед. Болките в гърлото веднага ще изчезнат. 

Етерично масло от тамян 

Помага при силно чувствителна кожа. Поставете няколко капки върху кожата си и ще успокоите раздразнението и настроението ви ще се подобри. 

Етерично масло от зелен чай 

Помага за дезинфекция и за здрави нокти. Добавете няколко капки към праха си за пране за антибактериално действие.

Етерично масло от босилек 

Можете да го използвате при тренировка, ако имате болка в мускулите. Чудесна добавка е към готвенето, заздравява и ноктите. 

Етерично масло от здравец 

Помага при раздразване на кожата или пък при омазняване на косата. Добавете няколко капки към шампоана си или пък нанесете върху кожата си и ще се радвате на красива коса и кожа. 

Коментирай