10 етерични масла, полезни за женското здраве

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Етеричните масла са се открили като основно средство за поддържане на женското здраве. Независимо дали ги използваме или не, дали знаем за тяхното действие или не, те съществуват и това е факт. 

Когато се радваме на цветята или пък на сянката на дърво, или пък пием прясно изстискан сок, то ние се радваме на етеричните масла. Те могат да се открият в корени, дървета, цветя, плодове, семена. Ще ви представим 10 етерични масла, които влияят на женското здраве.

Етерично масло от джинджифил 

Маслото от джинджифил помага за храносмиланото и гаденето. Носи облекчение от дискомфорта и от морската болест. Капнете малко джинджифилово масло на крака си. По този начин гаденето и неприятното усещане ще отшумят. Друг вариант е да разтворите една капка в чаша вода и така да го приемете. 

Етерично масло от портокал

Действа ободряващо. Можете да прибавите една-две капки към душ гела си и да се насладите на освежаването от взимането на душ. 

Етерично масло от лавандула 

Етеричното масло е чудесно, ако имате проблеми със съня или стреса. Едно вдишване може да направи чудеса. Добавете няколко капки към ваната си и се пренесете в облаците! 

Етерично масло от лимон 

Маслото от лимон може да ви помогне в домакинството. Също така добавете го и към чаша вода сутрин. Това ще запази тонуса ви и ще сте свежи през целия ден. 

Етерично масло от салвия 

Това е един чудесен антидепресант. Полезно е по време на менструация и за подобряване на настроението. Направете масаж в коремната област и ще имате облекчение. 

Етерично масло от риган

Помага на дихателните пътища и за пречистване на въздуха у дома. Можете да добавите една капка в чаша топла вода и една лъжица мед. Болките в гърлото веднага ще изчезнат. 

Етерично масло от тамян 

Помага при силно чувствителна кожа. Поставете няколко капки върху кожата си и ще успокоите раздразнението и настроението ви ще се подобри. 

Етерично масло от зелен чай 

Помага за дезинфекция и за здрави нокти. Добавете няколко капки към праха си за пране за антибактериално действие.

Етерично масло от босилек 

Можете да го използвате при тренировка, ако имате болка в мускулите. Чудесна добавка е към готвенето, заздравява и ноктите. 

Етерично масло от здравец 

Помага при раздразване на кожата или пък при омазняване на косата. Добавете няколко капки към шампоана си или пък нанесете върху кожата си и ще се радвате на красива коса и кожа. 

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  Хирзутизъм - повишено окосмяване при жените

ОСТАВИ КОМЕНТАР