Семейство

13 „съветa” как да отгледате невротично дете

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Има страшно много литература по въпроса как да се възпитават децата. Този път ще обърнем внимание на това какво не трябва да се прави с подрастващите при никакви обстоятелства.

Избрахме за вас 13 “съвета” за това как да се държим с детето, така че то със сигурност да стане невротик.

1.  Искайте от детето невъзможното

Поставете на своето мъниче недостижими цели. Например на 2 години да различава Бах от Вивалди, на 3 години – да учи наизуст Шекспир, на 5 години – да разказва древногръцки митове и легенди, на 10 години – да разбира принципите на банкиране, а на 12 години – да е определило своите житейски планове.

2. Възможно най-често се тревожете за детето си

Старайте се нито за минута да не го изпускате от погледа си. Преживявайте трагично всяка дреболия – нека вашата тревога се предаде и на него. Уверете се, че  чувството за сигурност не се формирало у детето, в противен случай ще му бъде трудно да се доверява на измамници и мошеници в бъдеще.

3. Не забравяйте за най-важните думи

Научете се да говорите на детето правилно.  Задължително всяко изречение да започва с: “Ти винаги …”, “Ти никога … “, “Всички освен теб, отдавна се облякоха! Ти винаги си най-бавен! ” Постоянно коментирайте действията му с:” Няма да стане”, “Седи мирно”,” Не тичай “,” За нищо не мога да разчитам на теб. “

4. Прекъсвайте детето, когато е увлечено от нещо

Не може един нормален човек цели 2 часа да строи пирамида от кубчета! Сега има много по-важни задачи за него – изучаването на латински и правилата за поведение на масата.

5. Устройвайте скандали

Едно дете трябва да знае, че не бива да се доверява на никого. Активно изяснявайте отношенията с партньора си в присъствието на детето. Нека да е наясно и да взема участие в проблемите ви от рано.

6. Изпълнявайте всичките му прищевки

Често правете компромиси. Ако не иска да спи – позволете ми да играе до късно, ако не иска да ходи на училище – не го будете сутрин. Колкото по-малко се адаптира към обществото, толкова повече ще бъде привързано към вас. И със сигурност ще направите от него невротик!

Съгласявайте се на шантажите му. Ако детето ви плаче и иска да му купите играчка – купете я.  Отстъпвайки пред сълзите му, ще постигнете максимална амплитуда на истерия, за каквато никога не сте и мечтали!

7. Викайте силно и пляскайте често детето

Викайте силно, за да може важната информация да стигне до съзнанието на детето. Пляскайте го по ръцете, дупето и за по-сигурно зад врата. Това ще помогне за в бъдеще да приема насилието като нещо нормално и спокойно да издържа на издевателства. Така детето ще бъде подготвено за среща с полицията, армията и да общува с досадните си съученици.

8. Говорете за детето лоши неща

Говорете лоши неща за детето – без него и особено пред него. И най – важното: никога не го хвалете. Разказвайте смешни истории от живота му, задавайте му унизителни въпроси. Парадирайте с грешките и подчертавайте неговата незначителност. Често го питайте: “Защо си толкова дебел?”, “От кого си взел тези миши зъби?”

9. Сравнявайте го с другите деца

Постоянно му напомняйте, че е по-лошо в сравнение с другите деца в детската градина или училището.  Казвайте му, че той не е толкова сръчен, не толкова дебел или слаб, не толкова умен, просто – не такъв, какъвто трябва. Да се ​​научи още от люлката, че никога няма да бъде по-добър от другите.

10. Разкажете му за момчетата и момичетата

Обяснете разликата между момчетата и момичетата: момичетата са скромни и спретнати, обичат да клюкарстват; момчетата – твърди и никога не плачат. Нека синът ви веднага се научи да крие емоциите си. А дъщеря ви да започне да изучава изкуството на съблазняване, за да получава винаги това, което иска.

11. Плашете го с всички ужасни същества

Започнете с ужасни животни, после преминете на вещици и призраци. По-късно, добавете полицията, лекарите и злите съседи. Говорете му за Торбалан, който “ще дойде да го вземе”. Присмивайте се на страховете му, защото те не са толкова важни, в сравнение с вашите.

12. Никога не му обяснявайте нищо

Аргументирайте се с това, че все още е твърде малък, и ще разбере всичко като порасне. Нека  знае, че има сложни и неразбираеми въпроси, в които са посветени всички, освен него. В бъдеще това ще ви даде възможност да го закопавате с най-елементарни въпроси.

13. Започнете със себе си

Детето подражава. Вашата собствена невроза е залог за успешното формиране на неговата невроза. Повече истерия, болка, чувство за вина и вие ще бъдете изненадани колко бързо сте достигнали вашата „благородна цел”! 

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  Менингит: причини, симптоми и лечение

ОСТАВИ КОМЕНТАР