Екзотичните билки, които българинът използва днес

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Екзотичните билки отдавна се използват доста широко по света, но не отдавана и българинът реши да заложи на тях поради редица от ползите им. В тази статия ще се опитаме да Ви предложим едни от най-екзотичните билки използвани и у нас. Те имат любопитна история, но техните ползи и приложения са също много интересни. Ето ги и тях:

  • Сао Палмето или Сереноа Репенс – тази екзотична билка представлява малка палма, която цъфти в ярки и красиви жълти цветове. Нейните плодчета са почти черни на цвят и много малки. Още древните май и индианците са били запознати с многото й ползи и са я употребявали широко. Можете да използвате билката, като антисептик, като лечение за кашлица, проблеми с либидото (естествен афродизиак е! ), мигрена, хронична болка и най-вече проблеми с простатата. Внимание обаче! От екзотичните билки, тази е и много опасна в комбинация с гинко билоба например. С нея не бива да се прекалява, защото има нежелани ефекти.

Сао Палмето

  • Готу кола – тази родственица на магданоза натурално вирее в Австралия, Индонезия, Нова Гвинея, но е разпространена и по много други места в света. Тя няма нито мирис, нито вкус и е мощно средство за лечение на редица болести, и превенцията им. Проблеми, като разстроен стомах, нисък имунитет, херпеси, депресия и дори болестта на Алцхаймер се повлияват от употребата й. Освен това съсирването на кръвта и кръвообръщението се повлияват в положителна посока от използването на екзотичната билка. Хора с проблеми, с черния дроб обаче не бива да я приемат, а понякога тя има и съпътстващи симптоми при прием, като сънливост или гадене.

Готу кола

  • Лобелия – родом от полетата на Америка и Канада, тази билка е широко използвана отдавна. Тя е незаменима за пушачите, отказващи се от порока си. Широко се използва, като очистително, като средство за отхрачване при астматици или като лечение за мускулни болки. Можете да я ползвате свежа или изсушена. Друго нейно практично приложение е, че гони комарите през лятото.

Лобелия

  • Черен кохош – екзотичните билки, като тази са много полезни, защото помагат при гинекологични проблеми, проблеми свързани с менопаузата, както и успокояват кашлица, вирусни инфекции и болки в ставите. Предимно срещана в северна Америка, днес тази екзотична билка е разпространена по цял свят, както и у нас.

Черен кохош

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  Кои 7 ядки ни правят млади и красиви?

ОСТАВИ КОМЕНТАР