Как да се справим със стреса?

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Обичате работата ли си? Чувствате се изморени? Не можете да вдигнете глава от задачите и не можете да се отървете от стреса? Лягате и си ставате с него? Ако отговорът на тези въпроси е “да”, то тогава тази статия е за вас.

Вземете си вана 

Ооооо, да! Една дълга, гореща и приятна вана, която да отпусне цялото тяло! Какво по хубаво от това? Можете да добавите някакви свещи или пък етерични масла, които да допринесат за още по-релаксираща обстановка, със своята благоуханна миризма. 

Спорт 

Убедени сме, че едва ли искате да отидете във фитнес залата, когато сте изморени. Колкото и мазохистично да звучи, това е един невероятен начин да отпуснете тялото и ума си. Физическите упражнения не само ще помогнат за по-добра кондикция, но също така ще ви погнат и да “избиете” някъде негативната си енеригия от деня. Разбира се, можете да тренирате това, което обичате – плуване, народни танци, модерни танци или каквото душата ви иска. Важното тук е да се движите и да изразходвате енергия. 

Масаж 

Не всеки има възможност да ходи на професионален масажист, но за сметка на това лосионите за тяло и различните мехлеми са чудесни в този случай. Можете просто да вземете някой и да масажирате тялото си. Масажирайте краката, раменете, местата, където усещате най-голямо напрежение и болка. След няколко минути ще усетите облекчение и болката няма да я има. 

Поглезете се 

Направете си маска за коса или лице, нов педикюр или маникюр, излесте навън с най-добрата си приятелка. Накратко казано не е нужно да ходите на хиляди СПА процедури, можете да си направите такива и у дома. Правете това, за което по принцип нямате време и ще видите колко презаредени ще се почувствате. 

Музика и филми 

След дълъг работен ден е време за една хубава книга на фона на тиха и приятна музика, а защо не и филм с цялото семейство. Вече не сте на работа, не е необходимо да спазвате определен етикет – починете се! В приготвянето на вечерята можете да включите съпруга си и децата си. По този начин определено ще ви е забавно и няма да приемате това като едно от редовните ви задължения.

Може пък да излезете заедно и някъде на вечеря цялото семейство. А защо не и да останете насаме с половинката? Бабите и дядовците със сигурност няма да имат нищо против да се порадват на своите внуци! 

Както виждате не е толкова трудно да си почивате след работа. Важно е да правите това, което обичате, а защо не и по нов начин? Развихрете въображнеието си! 

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
Вижте Също:  7 причини за намалено либидо

ОСТАВИ КОМЕНТАР