лимоново етерично масло

Лимоново етерично масло за красота и здраве

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

Етеричното масло от лимон има множество предимства предимно за красотата и здравето.

То се използва и в парфюми, сапуни и различни козметични продукти, защото има много уникален и освежаващ аромат, а също така и много полезни свойства.

Ето и някои от неговите ползи за красотата:

1. Почистване на лице

Смесете лимоновото масло с мляко и след това добавете няколко капки във водата и след това измийте лицето си с тази вода. Това ще помогне да почистите кожата си в дълбочина, извличайки цялата мръсотия, която се е събирала в кожата ви през целия ден.

2. Предпазва от състаряване на кожата

Етеричното масло от лимон съдържа лимонена киселина и витамин С, които предотвратяват преждевременното стареене на клетките на кожата.

3. Предпазва от черни точки

Притежава свойства за стягане на кожата, които помагат за отстраняване на черните точки от кожата.

4. Помага при акне

Ако кожата ви е предразположена към акне, антиоксидантите в лимоновото етерично масло ще ви помогнат да се отървете от досадните пъпки.

5. При лесно омазняваща се коса

Етеричното масло от лимон е едно от най-добрите масла за хора с мазен скалп. Има съставки като лимонена киселина, която има изсушаващи свойства, поради което се препоръчва за хора с мазен скалп.

Използва се също и за лечение на пърхот. Той притежава антисептични свойства, които помагат за отстраняването на различни инфекции на скалпа.

Въпреки това, етеричното масло от лимон е фототоксично, което означава, че е изключително чувствително към слънчева светлина, затова трябва да избягвате излагането на такава след употреба.

Ползи за здравето:

1. Действа успокояващо върху нервната система

Маслото от лимон премахва чувствата на страдание, тревожност, умствено изтощение и умора.

2. Помага при безсъние

Ако имате проблем със съня, лимоновото етерично масло е чудесен и напълно безопасен начин да се справите с този така неприятен проблем.

3. Подсилва имунната система

Маслото от лимон е обогатено с витамин С, който задейства белите кръвни клетки в нашето тяло, които се борят с болестите.

4. Пъпки

Ако имате пъпка, добавете няколко капки лимоново етерично масло в кокосово масло и го нанесете само на пъпчицата преди лягане. Измийте я се сутринта и пъпката ще се е прибрала.

5. При стомашни проблеми

Маслото третира леки проблеми на стомаха, като лошо храносмилане и висока киселинност.

Свеж аромат на лимон, чиста и сияна кожа и добро здраве – лимоновото етерично масло е доказано най-антибактериалният продукт сред етеричните масла, затова се старайте винаги да имате от него.

 

Вижте Също:  7 трика за лесно заспиване, които не включват броене на овце

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР