Муха

Мухите – още по-заразни

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
No votes yet.
Please wait...

Мухите са много по-заразни, отколкото знаем, твърдят учени от Университета в Пенсилвания, чието изследване доказва, че мухите пренасят всевъзможни патогени и ги разпространяват чрез своите малки мръсни крайници още по-активно, отколкото досега се е смятало.

Американските учени събрали нови данни, които свидетелстват за това, че мухите пренасят повече патогени, ако живеят по места с голямо струпване на хора.

Биохимикът Доналд Брайънт обяснява:

“Смятаме, че това може да покаже механизма на предаване на патогените, който по-рано не са забелязвали експертите от сферата на общественото здравеопазване. Мухите могат да помогнат за бързото предаване на патогените особено по време на голяма епидемия”.

Учените забелязали, че мухите събират по-често бактерии от откритите отходни канали или от тоалетните, отколкото до момента се е смятало.

Затова трябва двойно повече да се замисляте дали да ядете салатата, която ви е сервирана на пикник в парка, например.

Специалистите не препоръчват хранене на открито в града, пък било то и в парка.

И макар, че тази информация може само да увеличи отвращението ни от мухите, тя е полезна за учените. Защото подсказва начините, с помощта на които експертите могат да използват насекомите, чийто организми за населени от разнообразни бактерии.

Например, те биха могли да помогнат за изучаване микробното съдържание в труднодостъпната околна среда, коментират експертите.

 

Източник: www.po-zdravidnes.com

No votes yet.
Please wait...
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР