Полезен ли е бракът?

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
No votes yet.
Please wait...

Бракът може да положи на изпитание, но може да намали риска от заболявене от деменция на по-късен етап от живота ни. 

В проучване, обхващащо повече от 800 000 души, те установили, че продължителната самота през годините може да увеличи опасността от поява на Алцхаймер и други форми на деменция с 40%. Овдовяването след дълго съжителство носи 20% риск от психическо разстройство.

“Има сравнително добре установени ползи от брака за здравето”, заяви водещият автор на изследването Андрю Сомърлад, психиатър и изследовател в Лондон. Констатациите важат и за двойки без брак, живеещи на съпружески начала. В процеса на изследване не е определена забележима разлика между мъжете и жените и заплахата за здравето.”

Все пак не се твърди, че бракът е полезен, а се твърди, че той намалява рисковете от това заболяване, както и от редица други. 

Раздялата с дългогодишен партньор също може да ни повлияе, но в отрицателен смисъл. 

“Изследователите трябва да се съсредоточат върху това как да преведат тези открития в стратегии за предотвратяване на деменция”, коментират Кристофър Чен от Националния университет в Сингапур и Винсънт Мок от университета в Хонг Конг. “Тъй като е установено, че сексуалната активност се свързва с по-добра когнитивна функция – честотата на която може да бъде намалена при самотните хора – това би могло да бъде друг правдоподобен механизъм”, пишат те 

No votes yet.
Please wait...
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР