черни точки

Седем съвета, с които да се отървем от черните точки

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:
No votes yet.
Please wait...

Заедно с акнето, черните точки са едни от най-досадните кожни проблеми. Дори не е необходимо да имате проблемна кожа, за да се появят. Те са наричат още комедони и представляват запушени пори, в които се е събрала мръсотия.  Според специалисти, те са първата фаза на акнето и ако не им се обърне внимание, те могат да причинят акне. 

Те се появяват както при мазна, така и при суха кожа. За щастие има няколко простички съвета, които можете да следвате и няма да имате проблеми с акнето. 

Ето ги и тях!

1. Редовно почистване на лицето 

Редовното почистване на лицето е ключово за безпроблемна кожа. Използвайте специални продукти, които отварят и стягат порите. 

Също така, колкото и да сте уморени винаги почиствайте грима си. Ако го оставите, можете да получите запушени пори, именно от остатъците от грим. Освен това, не е никак приятно да изцапате спалното си бельо с грим. 

2. Внимавайте с козметиката, която използвате 

Некачествената козметика, също може да предизвика запушени пори. Ако използвате постоянно фон дьо тен и пура, това може да запуши порите, тъй като кожата няма възможност да диша.  Поради тази причина е важно да откриете продукти, които да отговарят на вашата кожа. Ако се затруднявате, то се консултирайте със специалист. 

3. Не изстисквайте черните точки 

Ако сте решили да се борите с тях в домашни условия, то не изстисквайте черните точки, тъй като това може да причини инфекция. Вместо това можете да почистите ръцете си със спирт, да направите парна баня на лицето си и с мека кърпа да отстраните замърсяванията. 

4. Ексфолирайте лицето си всяка седмица 

Избягвайте да пипате черните точки с мръсни ръце и също така ограничете достъпа на косата си до тях, тъй като тя пренася бактерии и мазнини и може да спомогне за образуването на още черни точки. 

И Още…

5. Използването на домашни маски също е полезно 

Можете да настържете сурови картофи и да ги поставите директно върху точките. Полезни са също така и различни маски с яйчен белтък, мед, канела и сок от лайм. 

6. Подходящи масла 

Има редица масла, които са полезни за черните точки и те са: роза, лайка, здравец, хвойна, лавандула, сандалово дърво и пачули.  Всички етерични масла са полезни, защото почистват кожата в дълбочина и ги стесняват, но точно тези масла имат по-силно въздействие върху точките. 

7. Бъдете нежни и внимателни 

Важно е да бъдете нежни и внимателни към кожата на лицето си. След изстискване е добре да си направите успокояваща маска. Внимавайте да не разраните и раздразните кожата си. 

Хареса ли ти статията? Сподели я с приятели!

No votes yet.
Please wait...
СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ:

ОСТАВИ КОМЕНТАР